Allereerst willen wij de initiatiefnemers een complimentje geven voor het opzetten van deze site. Wij hopen dat er meer postduiven verenigingen ons zullen volgen.Eerst een kleine introductie over onze vereniging.De Haagse Postduiven houders Club De Gevleugelde Vrienden bestaat sinds 6 oktober 1967, en is het resultaat van een fusie tussen de Haagse Postduiven Club en de Gevleugelde Vrienden. Met een steeds toenemend aantal liefhebbers, telt onze vereniging momenteel zo'n 40 leden. Dit in tegenstelling tot sommige andere Haagse postduiven verenigingen, die maar net het hoofd boven water kunnen houden.Ons Clubgebouw is fraai gelegen in het Zuiderpark, aan de Marie Heinenweg 15 te Den Haag, en wordt samen met de Eerste Zuid Hollandse Sierduiven Vereniging gerund. Het is een uniek gebouw dat bekend staat als "Het Klein Dieren Centrum". Meerdere verenigingen maken gebruik van dit centrum voor b.v. tentoonstellingen, gehoorzaamheid cursussen, enz enz, alles wat maar met kleine huisdieren te maken heeft.

In de zomer is dit gebouw voornamelijk het domein van H. P. C. - De Geveugelde Vrienden, zodat wij daar tot in de late uurtjes kunnen blijven plakken aan onze gezellige bar. Zomers maken wij even ruimte om een gezellige barbecue te organiseren, of andere leuke dingen. Misschien denkt u nu wat heeft dit met postduiven sport te maken? Ik moet u dan antwoorden alles! Postduiven sport is niet alleen omgaan met duiven, en de spanning van de wedstrijden, het is ook de ontspanning met de mede melkers. Onder het genot van een kopje koffie, of iets anders, worden de belevenissen van de afgelopen vlucht nog even besproken. Ook de bijkomende werkzaamheden zorgen voor een ontspannende sfeer. Het motto van onze vereniging is;

De Duivensport met elkaar en voor elkaar, en dat is nog steeds de beste manier om de duivensport te beleven.

Heeft u interesse in de duivensport gekregen? wandel gerust eens ons clubgebouw binnen, en laat u eventueel voorlichten over deze mooie, maar ook zo'n moeilijke hobby. Zodat u later misschien ook kunt zeggen:" Duivensport een geweldige hobby ".

J. H. van Dooren, voorzitter


De pigeonry.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud en/of geldigheid van informatie geleverd door derde.
last modified 28-Jun-1999